HokejSPORT

Slovan Ústí otočil těžký zápas proti Motoru České Budějovice, příprava zatím na jedničku

_DSC8326

Velmi těžkého soupeře přivítali v úterý 23. srpna na Zimním stadionu hokejisté Slovanu Ústí. Motor České Budějovice patří k nejlepším týmům v hokejové lize a Ústečtí to moc dobře věděli. Zápas sice odstartoval lépe Slovan, když se jako první dostal do vedení, ale Jihočechům se podařil stav obrátit ve svůj prospěch a do závěrečné třetiny vstupovali ve vedení. Ústí se ale nikdy nevzdává a dokázalo to i v tomto zápase. Hokejistům přímo skvěle vyšlo závěrečné dějství, ve kterém třemi góly rozhodli o svém vítězství. Tři asistence má na kontě Jaroslav Roubík! Momentky ze zápasu níže pod článkem.

HC Slovan Ústí nad Labem – ČEZ Motor České Budějovice 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Průběh zápasu

Zahájení úvodní dvacetiminutovky se opozdilo přibližně o čtyři minuty, jelikož byla špatně ukotvená branka hostů a rozhodčí ji pomocí vrtačky upravili. Opoždění však nehrálo příliš velkou roli ve výkonu hráčů, ale aktivnější byli na hrací ploše hosté.

První velká příležitost se naskytla Lubošovi Robovi na konci čtvrté minuty, kdy na již zmíněného hokejistu zívala zcela odkrytá branka, ale Jakub Soukup na poslední chvíli zabránil vstřelení gólu jedním ze svých skvělých zákroků. V čase 09:43 min. se však domácí prosadili v přesilové hře díky Danielu Vrdlovcovi, který dorazil puk za záda Petra Kváči od Jana Kloze. Po dvaceti šesti vteřinách přišla od hostů rychlá odpověď, jelikož se do černého trefil Tomáš Nouza po chybné rozehrávce domácího brankáře a prvnímu úspěšnému střelci Českých Budějovic stačilo už jen přesně mířit do odkryté svatyně.

Ve druhé části se českobudějovičtí dostal… pokračování na slovanusti.cz

Branky a nahrávky: 10. Vrdlovec (Kloz, Roubík), 24. Kasík (Husák, Roubík), 45. Kloz (Vrdlovec, Roubík), 50. Moučka (Dalecký, Přindiš), 60. Bernad (Vágner) – 11. Nouza, 21. Květoň (Pajič, Žovinec)
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (J. Dlouhý) – Husák, Kasík, Vl. Brož, M. Vágner, Bernad, Hes, Macek, Přindiš – Vrdlovec, Roubík, J. Kloz – Z. Doležal, Poulíček, D. Merta – Dalecký, Komárek, Moučka – Markulinec, Gengel, Navarra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (O. Bláha) – Suchánek, Mucha, Fillman, Žovinec, Vráblík, Pýcha, Zíb – Nouza, J. Straka, M. Heřman – M. Čermák, Pajič, L. Květoň – Žálčík, Rob, Chovan – Kuchejda, Škoda, Guman – Babka. Trenéři: Antonín Stavjaňa, Martin Štrba.
Rozhodčí: M. Novák, Místecký – M. Biedermann, Janíček
Diváci: 607

Foto: © Miroslav Solař 2016

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail