DivadloKULTURA

Obrazem: Festival Divadelní zahrada odstartoval Činoherák Ústí hrou Děti z Bullerbynu

_DSC7892

V úterý 23. sprna byl v Ústí nad Labem pomyslně odstártován šestidenní divadelní festival, jenž se koná v krásném zahradním areálu Českého rozhlasu Sever. Nese název Divadelní zahrada a Činoherní studio města Ústí nad Labem během něj bude hrát známé hry nejen od W. Shakespeara. Celý program naleznete kliknutím ZDE.

Fotogalerii z objektivu Miroslava Solaře naleznete níže pod příspěvkem.

Festival byl zahájen včera v 17 hodin a plná zahrada areálu rozhlasu mohla sledovat představení na motivy celosvětově známé knižní předlohy Děti z Bullerbynu. Převážně dětské publikum si v doprovodu svých rodičů představení dosyta užilo, což je v dnešní době chytrých telefonů a dalších hračiček velmi příjemná zpráva. Děti si tak skrze hranné představení připomněly slavné dílo, které je z pera autorky postavy Pipi Dlouhé punčochy. Činoherák Ústí předvedl jako vždy skvělý výkon a my se těšíme na další představení.

Děti z Bullerbynu je série knih pro děti, kterou mezi lety 1947 až 1966 napsala švédská spisovatelka Astrid Lindgrenová, autorka slavné postavy Pipi Dlouhé punčochy. Kniha pojednává o skupině šesti dětí z osady Bullerbyn. Osada se skládá z pouhých tří domů, každý z nich obývá jedna rodina. Vypravěčkou příběhu je sedmiletá dívenka Lisa, která má dva starší bratry jménem Lasse (9 let) a Bosse (8 let) a bydlí na statku jménem Mellangården. V druhé rodině, která bydlí na Norrgårdenu, mají dvě dcerky Annu (7 let) a Brittu (9 let), ve třetím domě mají syna Olleho (8 let) a malinkou Kerstin (ti bydlí na Sörgårdenu). Děti spolu zažívají různá dobrodružství a Bullerbyn otevírá své brány nekonečných příběhů a možností.

Informace o představení:

Režie: Filip Nuckolls / Dramatizace: Vladimír Čepek / Dramaturgie: Dagmar Haladová / Scénografie: Lucie Halgašová / Hudba: Daniel Fikej / Scéna: Lucie Halgašová / Kostýmy: Lucie Šperlová
Hrají: Marta Vítů, Jaroslav Achab Haidler, Kajetán Písařovic, Matúš Bukovčan, Jelena Juklová, Marie Štípková Pro diváky od 7 let

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail