HokejSPORT

Foto + video: Slovan Ústí na domácím ledě poráží Třebíč 4:1 / 7.1.2016

Třetí čtvrtinu základní části letošního ročníku ukončili ústečtí hokejisté výhrou 4:1 nad Třebíčí, kterou v aktuální sezóně ve všech vzájemných duelech porazili. Skóre otevřel v patnácté minutě Patrik Poulíček, postupně se do černého trefili také Jaroslav Roubík, Petr Přindiš a Daniel Vrdlovec. Posledně jmenovaný vyhnal z brankoviště Horácké Slavie Pavla Jekela, kterého nahradil Dominik Svoboda. Po vystřídání gólmanů hosté již neinkasovali a naopak snížili zásluhou Jána Nika. To ale nic nezměnilo na tom, že tři body zůstávají v Ústí nad Labem a měsíční série Třebíče bez porážky je zastavena.

Video

Branky a nahrávky: 15. Poulíček (Macek, Roubík), 24. Roubík (Melka, Kasík), 28. Přindiš (Moučka, Gengel), 31. Vrdlovec (M. Vágner, D. Merta) – 39. Niko (Kusko, Pekr). Rozhodčí: J. Doležal – Křivohlavý, Čížek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1 158. Střely na branku: 35:44 (14:12, 9:22, 12:10). Průběh utkání: 4:0, 4:1. Zakázaná uvolnění: 1:2. Ofsajdy: 4:1; z toho úmyslné: 1:0. Vyhraná vhazování: 35:32 (14:10, 9:13, 12:9). Nejlepší hráči: Petr Přindiš – Dominik Svoboda.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – M. Vágner, Husák, Kasík, Macek, Přindiš, M. Zdvořáček – Melka, Roubík, Poulíček – Z. Doležal, Vrdlovec, D. Merta – Dalecký, Gengel, Moučka – Markulinec, Komárek, Navarra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (31. Dominik Svoboda) – J. Zdráhal, Niko, M. Přibyl, Hort, Jiří Wasserbauer, Lojek – Pekr, Dolníček, Jan Wasserbauer – P. Mrázek, T. Havránek, Kusko – Kristl, Juráň, Malec – Paták, Huňa. Trenéři: Martin Sobotka, Jaroslav Barvíř.

Komentář

Úvodní vhazování vyhráli Ústečtí a vzápětí prověřili pozornost hostujícího gólmana. Ani hosté nezůstali pozadu a zkoušeli překvapit Soukupa. Oba týmy se vzájemně oťukávaly, ale ani jeden z nich se nedostal do vážnější akce. V šesté minutě získali domácí početní výhodu, kterou však neproměnili.

Slávisté se usadili před Soukupem. Jejich aktivita vyšla naprázdno. Na začátku desáté minuty byl znovu vyloučen Zdráhal a modrožlutí získali další výhodu. Ale ani v té neskórovali. Na druhé straně rozjeli útočnou akci červenobílí. Střela skončila v ochranné síti nad ledem. Třebíčští chybovali v obranném pásmu. Jekel dlouho odolával, ale na střelu Patrika Poulíčka už … pokračování na www.slovanusti.cz.

Foto: © Miroslav Solař 2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail