HokejSPORT

Slovan Ústí v posledním přípravném zápase poráží Lužické lišky 5:2

_DSC3500

Hokejový klub Slovan Ústí v posledním přípravném zápase na svém ledě ve čtvrtek 1. září přivítal německý klub EHC Lausitzer Füchse nebo-li Lužické lišky. Jedná se o klub z druhé německé Bundesligy, který má ve svém kádru dost zkušených hráčů. Slovan o své výhře rozhodl až v závěrečných minutách třetí třetiny, kdy získal zpět ztracené dvoubrankové vedení a i díky dovršenému hattricku Davida Merty zvítězil nad Lausitzer Füchse 5:2. Dvě branky vsítili domácí při power-play soupeře. Počet diváků už ale tak příznivý nebyl…

Zahajovací dvacetiminutovku střelecky začal Daniel Vrdlovec v deváté minutě, když za záda tečoval střelu Patrika Kasíka a zavedl vedení pro své mužstvo. V následujících minutách se na hřišti hrál velmi rychlý hokej, ovšem s mnoha vyloučeními, jelikož trestná lavice byla obsazena celkem čtyřikrát.

Ve druhé třetině diváci mohli zhlédnout opět jednu branku, která přispěla také domácímu celku a Slovan díky Davidovi Mertovi vstoupil do třetí periody s dvoubrankovým náskokem. Druhý úspěšný střelec ústeckého klubu překonal brankáře Lužických lišek v čase… více na slovanusti.cz

STATISTIKY Z UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 9. Vrdlovec (Husák), 37. Merta (Poulíček, Brož), 58. Merta (TS), 60. Merta (Poulíček), 60. Moučka (Brož, Vágner) – 43. Jahnke (Hessler), 55. Heyer (Boháč, Palka)
HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Soukup) – Husák, Kasík, Vl. Brož, M. Vágner, Bernad, Přindiš, Macek, Hes – Vrdlovec, Roubík, J. Kloz – Poulíček, Komárek, D. Merta – Dalecký, Gengel, Moučka – Amirov, Navarra, Markulinec. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.
EHC Lausitzer Füchse: Hertel (Kessler) – Parkkonen, E. Hoffmann, Geiseler, Dominik Boháč, Ostwald, Adam – Heyer, Götz, Palka – Kubail, M. Schmidt, Warttig – Swinnen, Hayes, Lüsch – Hessler, Jahnke. Trenéři: Hannu Järvenpea, Robert Hoffmann.
Rozhodčí: M. Novák, J. Volf – M. Biedermann, Janíček
Vyloučení: 3:8
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 42:25 (9:7, 14:3, 19:15).
Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.
Zakázaná uvolnění: 2:1.
Ofsajdy: 0:1.
Vyhraná vhazování: 30:22 (4:7, 9:7, 17:8).
Diváci: 299

Foto: © Miroslav Solař

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail