FotbalSPORT

Do Teplic přišlo na Spartu 15 tisíc diváků, viděli 2 tyče i odchod Lafaty, gólu se ale nedočkali

_DSC2503

_DSC2449

Foto: © Miroslav Solař 2016

football_PNG1086Teplice 7. srpna 2016. Po vyřazení Sparty z Ligy mistrů nepřijel tým z Letné do Teplic zrovna v optimálním rozpoložení a proto si ho plánovali Na Stínadlech trochu zlepšit. Krom toho měl trenér Sparty Zdeněk Ščasný narozeniny a hráči mu chtěli nadělit alespoň výhru v domácí soutěži. Povedlo se jim to? Tak na půl, protože po 90 minutách nepadla ani jedna branka a oba celky se tak musely spokojit s 1 bodem, což je obrovská škoda vzhledem ke krásnému počtu diváků a ještě lepšímu počasí.

Tip: Byli jste na fotbale? Najdete se na fotografiích níže? 🙂

Co se týče sestavy, asi největší změnou prošla ta hostů. V základní sestavě Sparty se nově objevili Koubek, Mazuch, Mareček či Čermák, nedostalo se na Šurala Bičíka, Brabce ani Zahustela. To jim ale očividně moc nepomohlo a i když byl balon v prvním poločase častěji na kopačkách Sparty, do konce půle si vypracovali jen jednu šanci, o kterou se hned v úvodu postaral Lafata, ale míč nešel ani mezi tyče. Nejlepším střelcem Sparty tak nadále po třech kolech zůstává Dočkal se dvěma trefami.

Držení míče: 38 % : 62 %.

To Teplice vstoupily do zápasu s jinou razancí, za začátku se také snažily vypracovat střelecké šance, ale ta největší přišla ve 25. minutě, kdy Fillo přesným centrem našlel Potočného, který vyloženou gólovku spálil trefou do břevna. Diváci byli na nohou, už chtěli slavit, ale Koubkova svatyně zůstala nedotčena.

Druhý poločas se nesl ve znamení Teplic, protože si aktivnějším přístupem i dobrým napadáním vypracovávaly více možností, jak umístít míč za brankovou čáru. I když se jim to nepovedlo, oba celky předvedly velmi pěkný fotbal a minimálně trenér Teplic Šmejkal mohl být spokojený. Za zmíňku ještě stojí šance Zahustela, ale ten jen orazítkoval teplickou tyč. Zdeněk  Ščasný nebyl s výkonem svého celku spokojený a i proto musel jít kapitán David Lafata předčasně ze hřiště, následovali ho pak Čermák a Vácha.

Prosluněné momentky ze zápasu naleznete jako vždy níže pod článkem. Pokud se vám fotky líbí, zanechte autorovi komentář, nebo nás podpořte palcem nahoru na Facebooku. Děkujeme.

Pozápasové statistiky
Karty:   84. Ljevakovič (TEP) – 71. Vácha (SPA)
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 3:7. Rohy: 0:9.
FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma – Hrubý (82. Dressler), Ljevakovič – Hora, Vachoušek (C) (77. Kodeš), Fillo – Potočný (87. Vaněček).
Náhradníci: Chudý – Dressler, Ciskaridze, Kukec, Kodeš, Červenka, Vaněček.
AC Sparta Praha: Koubek – Mazuch, M. Kadlec, Nhamoinesu – Mareček, Vácha (74. Zahustel), Dočkal, Čermák (64. Holzer), Frýdek – Konaté, Lafata (C) (60. Juliš).
Náhradníci: Bičík – Brabec, Zahustel, Holzer, Josef Šural, Pulkrab, Juliš.
Rozhodčí: Jílek – Blažej, Urban
Diváci: 14 782

Foto: © Miroslav Solař

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail