HázenáSPORT

Extraligoví házenkáři z Lovosic nelení, příprava je v plném proudu

_DSC0376

Už od začátku června pod vedením nové trenérské dvojice Milan Berka – Václav Toman začala pro házenkáře Lovosic příprava na novou sezónu. Po nelichotivém šestém umístění v té minulé mají Lovci o to více motivace na lepší umístění, protože se právem řadí mezi nejlepší tuzemské házenkářské týmy.

Hned začátkem června hráči prošli rekondiční částí, kdy se na tréninkách specializovali především na vytrvalostní cviky, běhali dlouhé tratě a to buď přímo na atletickém ovále nebo podél Labe. Některé běhy absolvovali dokonce i v oblíbené turistické destinaci Opárenském údolí. Po této denní přípravě měli hráči 3 týdno volno a v polovině července se znovu sešli, aby mohla začít poslední fáze přípravy před prvním zápasem, který se hraje 3. září proti Karviné.

V současné době se někteří hráči doléčují po zranění a drobných lékařských zákrocích po uplynulé sezóně. Po pauze se do tréninků zapojil již Dominik Miko, který absolvuje vytrvalostní část přípravy. A jak bude vypadat tým Lovců pro novou sezónu? „Tým zůstal pohromadě, nikdo neodešel. Družstvo doplní levoruká spojka a hráč juniorské reprezentace David Bičiště přicházející z Plzně, který se k nám připojí v červenci. Z dorostu přišlo pět hráčů: Michal Konárik, Jiří Kalík, Filip Motejl, Radek Provinský a Arpád Gebur,“ upřesňuje Berka.

Níže vám prostřednictvím fotek nabízíme pohled na neopakovatelnou zápasovou atmosféru v Lovosicích.

Foto: © Miroslav Solař

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail