FotbalSPORT

FK Ústí: proběhla předsezónní tisková konference

_DSC2521

Ilustrační foto (© Miroslav Solař)

Ve středu dopoledne se v prostorách tiskového střediska FK Ústí nad Labem uskutečnila tradiční předsezónní tisková konference. Před novináře usedli výkonný ředitel Ing. Petr Heidenreich, 1. předseda představenstva Jiří Dušek, trenér „A“ mužstva Jiří Skála a také kapitán „A“ mužstva Michal Zeman.

Úvodní slovo obstaral Jiří Dušek. „Výsledky v přípravě byly dobré a já doufám, že nám to vydrží také do sezóny. Finančně vidíme až do konce do konce roku, což se nám moc často v minulosti nestávalo. Já se hodně těším na novou sezónu a doufám, že nám vyjde začátek a budeme se pohybovat v horních patrech tabulky. Je pro mě cílem, hrát v horní polovině tabulky. Chceme, abychom fotbalem bavili lidi a abychom z toho měli všichni radost.“

Rozpočet na „A“ mužstvo a potřebné organizační výdaje na sezónu se bude opět pohybovat kolem 15 milionů korun. „Rozpočet je víceméně pořád stejný, hlavní rozdíl je v tom, že na něj až do konce roku vidíme. Pokračujeme v jednáních a chceme časem získat strategického partnera. Velký problém by nastal, pokud by hráči vyhráli všechna utkání a získali 90 bodů, protože prémiový řád je nastavený tak, že hráči mají na hřišti hodně peněz,“ řekl k finanční situaci Ing. Petr Heidenreich. „Pokusíme se vedení situaci kolem prémiového řádu co nejvíce znepříjemnit, to můžu za celé mužstvo slíbit,“ dodal s úsměvem na tváří trenér Jiří Skála.

„Cíl pro novou sezónu je první polovina tabulky. Samozřejmě chceme předvádět zajímavý herní styl, takže proto jsme angažovali nového trenéra a udělali určité změny v týmu. Když jsme věděli, že Tomáš Smola odejde, tak jsme se soustředili na změnu v útočné fázi. Nový ročník bude nesmírně zajímavý. Držíme se na zemi. Umíme odlišit přípravu od soutěže. Druhá liga bude velmi silná a zároveň atraktivní, díky tomu, že k nám spadli Olomouc a Ostrava – dva tradiční ligové celky. Je tam spousta dalších ambiciózních a kvalitních týmů, jako jsou třeba Opava, Znojmo či Sokolov. Na severní Moravě vzniklo kvalitní soukolí týmů, ke kterým to máme daleko a čekají nás tam těžké zápasy. O zvýšené atraktivitě svědčí i zájem televize. Od třetího kola soutěže by měly být vysílány pravidelné přímé přenosy z druhé ligy na České televizi. Věřím tomu, že to bude bavit diváky, nás i mančaft,“ řekl Heidenreich.

Více z tiskové konference se dočtete přímo na oficiálních stránkách klubu klikem ZDE.

Zdroj: fkusti.cz

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail