BasketbalSPORT

Aktuálně ze SLUNETY: Nové posily i nový trenér

 

11

Basketbalový klub SLUNETA Ústí nad Labem jsme sledovali po celou sezónu, ze které jsme přinesli stovky fotek. Letošní sezóna nedopadla asi dle představ, protože play-off uniklo jen o vlásek, ale to neznamená nepřipravit se na tu nadcházející. V té nastane několik změn, které si můžete přečíst níže.

Nový kouč

Extraligová SLUNETA půjde do nové sezóny s novým koučem, když na vlastní žádost ukončil své působení u týmu dosavadní trenér Martin Stavěl, který v posledních 3 sezónách dokázal dvakrát postoupit do play-off. Generální manažer tak musel rychle hledat náhradu, až ji nakonec našel ve svých řadách. Novým koučem áčka se stal ústecký odchovanec Tonda Pištěcký, bývalý hráč Ústí či Děčína, který zatím sbíral zkušenosti s trénováním u mládeže a u áčka působil dosud jako asistent, takže nejde do žádné velké neznámé. Držíme palce!

Michal Šotnar a Cory Abercrombie

Další jméno, které přibylo na soupisce A-týmu, je Michal Šotnar. Fanouškům nemusíme tohoto rozehrávače dlouho představovat, Michal pochází z Litoměřic a basketbalově vyrostl hlavně v týmu USK, v posledních letech pak působil třeba ve Svitavách (společně se Standou Votroubkem) nebo v Brně, kde jej hodně trápila zranění. Michal přichází na pozici rozehrávače, resp. malého křídla.

Dobrá zpráva pro fanoušky Coryho Abercrombieho, vedení se podařilo domluvit na dalším působení tohoto pivota minimálně na další sezónu. Cory přišel v průběhu minulé sezóny a po pomalejším rozjezdu se dostal do formy a stal se oporou pod košem. Nový trenér A-týmu Tonda Pištěcký věří, že Cory bude pokračovat v tvrdé práci a bude se stále zlepšovat.

Příchod Filipa Šmída (na fotce s číslem 7)

_DSC4660

Tonda Pištěcký, coby nový trenér A-týmu, se okamžitě zapojil do hledání nových posil pro nadcházející sezónu a už hlásí první příchod. Na pozici vysokého křídla přichází z Brna 196 cm vysoký, 96 kg vážící Filip Šmíd, který se SLUNETĚ upsal na 2 roky. Filipa není nutné dlouze představovat, je to známá tvář, snad jenom náhled od statistik, v loňském ročníku doručoval Filip 6 bodů a 2 asistence na zápas.

První zahraniční posila

b45cd0_36a81d363dbb221724e957607dec3abe

Na pozici rozehrávače přichází Showron Glover (23.4.1987). Tento hráč není žádný nováček na českých palubovkách, Showron má ve svém basketbalovém životopise několik českých týmů, mimo jiné i Chomutov, kde již hrával s Láďou Peckou nebo Pavlem Bosákem. A kde všude naše nová tvář působila? Illawarra Hawks (Austrálie) 2011-2012, Levharti Chomutov (Česká republika) 2012-2013, BLS Chieti (Itálie-A2) 2013-2014, BC Boncourt (Švýcarsko) 2014-2015, Geosan Kolín 2015-2016.

Zdroj: bkusti.cz, Foto: Miroslav Solař

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail