FotbalSPORT

FK Ústí má nového trenéra, kádr přišel o nejlepšího střelce a stadion čekají opět stavební práce

 

skala-fk-usti

Fotbalový klub FK Ústí nad Labem zakončilo sezónu 2015/2016 na 7. místě a nyní se pomalu připravuje na nový ročník. Asi největší změnou v klubu je příchod nového trenéra Jiřího Skály, který na tomto postu nahradil Petra Němce. 

Jiří Skála (*10. 10. 1973) má za sebou bohatou hráčskou kariéru, ve které zaznamenal přes 300 ligových startů v barvách Plzně, Teplic, Českých Budějovic, Mladé Boleslavi či Slavie Praha. Jako trenér se pak z mládežnických týmů Plzně propracoval až do „A“ mužstva, kde zažil velice úspěšných 6 let po boku takových trenérů, jakými jsou Pavel Vrba, Dušan Uhrin ml. či Miroslav Koubek. Naposledy působil Jiří Skála jako hlavní trenér plzeňské farmy z Domažlic. Více informací, včetně rozhovoru, naleznete zde.

Změny v sestavě Army – nové posily i odchod nejlepšího střelce

24

Zburu nové smlouvy ze strany klubu se dočkali hráči Michal Leibl a Jan Peterka. Dříve se nového kontraktu dočkali také hráči Lukáš Vaněk, Ivan Šnirc a Michal Zeman. Nyní se připravuje také pro Jana Martykána a Jana Králíka. FK Ústí dále uplatnilo opci na Daniela Procházku z Teplic, odkud chce nastálo získat i Petra Výborného. S příchodem jarní části sezóny vedení získalo Jiřího Miskoviče ze Sparty, což by mohla být slibná posila. Bohužel příchody nových posil současně lemují i odchody a tou nejvýraznější je opuštění nejlepšího střelce týmu Tomáše Smoly do Opavy. Dalším, kdo se rozhodl nesetrvat v kádru je ofenzivní hráč Richard Veverka, který se tak rozhodl i po té, co mu klub nabídl novou smlouvu.

Další stavební práce na stadionu

_DSC9908

Městský stadion prošel před dvěma lety rozsáhlou rekonstrukcí. Důvodem pro rekonstrukci městského stadionu byl dlouhodobě nevyhovující stav, který neodpovídal podmínkám fotbalové asociace a UEFA pro postup do nejvyšší ligy. Město za projekt zaplatilo celkem 168 miliónů Kč, které bude splácet následujících 10 let. Přestavba stadionu trvala necelých 18 měsíců a dočkal se nového zázemí pro hráče, vyhřívaného trávníku, umělého osvětlení a zcela nové hlavní tribuny.

Nedávno jsme informovali o tom, že na stadionu právě probíhá další rekonstrukce a to hlavní hrací plochy (celá zpráva zde), o které klub mluví jako o zasloužené. Město na tuto renovaci přispělo částkou 600 tis. Kč. Další stavební práce ale na sebe nenechaly dlouho čekat. Nyní je na řadě dokončení tribun A2 a A3 (viz. plánek) charakterizovaná jako změna dokončené stavby. Co všechno bude obnášet?

mestsky-stadion-planek

planek

Stávající tribuna „A2“ byla vybudována především pro sledování sportovní plochy diváky a vzniklý prostor pod tribunou bude nyní sloužit pro sociální zázemí sportovců, pro veřejné soc. zázemí a občerstvení diváků. Dále budou vybudovány šatny pro atlety včetně WC a sprch, prostor pro kryté rozcvičení fotbalistů a posilovna. Zároveň bude vytvořeno propojení nových prostor tribuny „A2“ s tribunou „A1“. Protože dokončení tribuny „A2“ bude probíhat již za provozu stadionu, bude se muset při realizaci počítat se ztíženými podmínkami.

Nové podlahy, schodiště, izolace, dlažby, obklady, skříňky nebo kliky pro invalidy

Ano, toto všechno bude obsahovat zmíněné dokončení tribun, které jistě sportovcům a divákům zpříjemní využívání stadionu. V místě napojení na tribunu A1 bude nově vytvořené železobetonové vyrovnávací schodiště. V místnostech bude položena podlaha s reliéfním protiskluzným povrchem, která je vhodná do sportovišť a je odolná zvýšenému namáhání, jako je používání treter či kopaček. Do prostor invalidních WC a sprchových koutů budou instalovány pomocné prvky jako madla a sklopná sedátka.

Vybavení objektu

Vnitřní prostory tribun budou vybaveny nezbytně nutným nábytkem a zařízením pro užívání a provozování objektu. Do prostoru šaten se koupí šatní dvoj skříňky s lavicí uzamykatelné
bezpečnostním zámkem v celkovém počtu 53 ks. Do venkovního prostoru před občerstveními vzniknou bufetové stoly pro stání s pevnou ocelovou konstrukcí a odolnou stolní deskou. Těchto stolů hodlá klub nakoupit celkem 6 ks.  Pokud bychom měli zajít do úplných detailů, tak do sociálních zařízení se umístí 7 dávkovačů mýdla, 5 držáků pro jednorázové ručníky nebo 7 zrcadel. Odhadujeme, že náklady na tyto dodatečné stavební úpravy se vyšplhají až k 10 miliónům Kč!

Foto: © Miroslav Solař, fkusti

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail