FotbalSPORT

Foto: FK Teplice – AC Sparta Praha 1:1 / 1.5.2016

_DSC3762_p (62)

Galerii fotek naleznete pod článkem

V neděli 1. května se za slunného počasí na teplických Stínadlech odehrál očekávaný zápas mezi Skláři z Teplic a Spartou Prahou. Ten nakonec skončil remízou, kterou si v druhé půli skvělým výkonem zajistili hráči domácího celku. Ti totiž v samotném závěru první půle dostali gól do šatny, ale v té druhé se do toho opřeli a v 86. minutě mohli slavit. Kýžený vítězný gól ale skláři už Bičíkovi nedali, byť například Štěpán Vachoušek měl velkou šanci.

Komentář k zápasu

V první půli se nehrál fotbal s visačkou top kvality. Obě mužstva se spíše hledala, šancí bylo poskrovnu. Domácí hráči se snažili být aktivní, příležitost ke skórování měl hlavičkující Kukec, cílil ale mimo. Na druhé straně tuhla v krev v žilách žlutomodrých fanoušků při střele Konatého, míč ze špičky jeho kopačky ale letěl nad branku Tomáše Grigara. Konaté skóroval až v samém závěru první půle. Jeho branka padla z ofsajdu, což dobře zdokumentovaly televizní kamery. Sudí ale přestupek proti pravidlům neviděli a gól uznali.

Ve druhé půli se skláři snažili ještě více tlačit do ofenzivy. Kukecův pokus zblokoval protihráč, Ljevaković střílel z dálky tvrdě, ale jen do Bičíka. Prosadit se mohl i Kodeš, vysoký míč mu ale sebral z hlavy sparťanský gólman. Spartě docházely síly a před Grigara se dostávala jen sporadicky.

Teplice se zaslouženého vítězství dočkaly pět minut před koncem. Po faulu na Filla kopal přímý kop Potočný. Krásnou střelou překonal Bičíka, sudí Jech ale chvíli před exekucí pískal. Roman Potočný ukázal i napodruhé, že to v noze má a parádní střelou do šibenice rozjásal deset tisíc diváků. V závěru ještě mohl strhnout vedení na stranu žlutomodrých Vachoušek, kýžená branka už ale nepadla.

STATISTIKY

FK Teplice: Grigar – Hora, Lüftner, Jeřábek, Krob – Ljevakovič, Kodeš (74. Táborský) – Fillo, Vachoušek, Kukec (70. Nivaldo) – Potočný. Trenér: Vavruška.

AC Sparta Praha: Bičík – Zahustel, Brabec, Costa, Frýdek (66. Fatai) – Konaté (72. Jiráček), Mareček, Dočkal, Matějovský (88. Vácha), Krejčí – Juliš. Trenér: Ščasný.

Branky: 86. Potočný – 45. Konaté.

Rozhodčí: Jílek – Nádvorník, Kříž.

ŽK: Fillo, Ljevakovič – Konaté.

Diváci: 10.732.

 

zdroj: fkteplice.cz

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail