Ostatní sportySPORT

BOX LIVE ÚSTÍ – Všechny 3 titulové pásy zůstávají doma! Bytyqi, Sedláčková i Horváth obhájili

_DSC2305

A je to za námi! Jeden z nejočekávanějších boxerských večerů byl v sobotu 25. června na ústecké SLUNETĚ úspěšně zakončen obhajobou všech tří titulových pásů. Navíc ještě před domácím publikem, které čítalo kolem 2. tisíc návštěvníků. Bohužel večer přinesl i jedno nešťastné zranění, které popíšeme níže.

Začneme ale tou nejočekávanější zprávou. Ústecká mladá krev boxu přezdívaná Andělská pěst Fabiána Bytyqi obhájila svůj titul juniorské mistryně světa WBC! Zápas vypsaný na 10 kol skončil v 7 kole, když Bulharka Bačevová byla nucena kvůli zranění ruky zápas ukončit. Fabiána tak umlčela skeptiky, kteří tvrdili, že předchozí dva vzájemné střety byly se štěstím. Děvčata se totiž během uplynulých 7 měsíců v ringu střetla už potřetí a všechny zápasy skončily vítězně pro Fabiánu. Gratulujeme!

A gratulovat se bude i nadále. Další, kdo měl v sobotu večer za úkol obhájit titul byla Lucie Sedláčková, druhá ze svěřenkyň Lukáše Konečného. Té se to také povedlo, ale její soupeřce, Gruzínce Sopio Putkaradzeové se přihodila velmi nepříjemná událost. Zápas byla nucena ukončit už v prvním kole, kdy nešťastně zakopla a poranila si kotník. Bohužel to se ve sportu stává a Lucie i přes tuto událost slavila. Jediné, co ji asi mrzelo byla intenzivní příprava, kterou nemohla naplno v zápase uplatnit. My ale věříme, že se její „kladiva“ opět brzy vyřádí. 🙂

No a do třetice patří naše gratulace Štěpánovi Horváthovi, který po KO ve 4. kole porazil Maďara Ference Hafnera a obhájil tak titul evropského šampiona WBO v lehké střední váze. Jeho soupeř nebyl žádné ořezávátko, v minulosti se už střetl se dvěma světovými šampiony – Dejanem Zaveckovem i Andy Leeem! Z Ústí si bohužel odváží kromě prohry i jedno až dvě nalomená žebra po tvrdém Horváthově úderu, který ostatně naleznete i na jedné z fotografií. I když Hafner je tvrdý chlap, bylo vidět, že při vyhlašování výsledků duelu přemáhá bolest s vypětím všech sil.

_DSC2438

Pokud bychom měli popsat zbylé čtyři duely večera jedním slovem, bylo by to slovo – výhra! Všem domácím borcům se podařilo soupeře porazit, někdy to bylo jasné, někdy velmi těsně, ale na to se už historie neptá, důležitý je konečný (ne Lukáš) výsledek. 🙂 Matúš Babiak porazil Josefa Obešla těsně 2-1 na body ve velmi vyrovnaném zápase a diváci se tento střet nemohli vynachválit. Podobně probíhal i duel mezi Jakubem Horváthem a Janem Korecem vypsaný na čtyři kola, ze kterého vyšel vítězně Horváth, jenž má za sebou, krom jiného, také misi v Afghánistánu!

Zbylé dva duely probíhaly ve stejné notě, jako všechny předchozí. Sebastian Bytyqi ukončil Maďara Norberta Glücka ve druhém kole tvrdým zadním crossem na bradu poté, co si ho načal počítáním na spodek. „Byla to naše taktika. Jsem rád, že vyšla,“ usmíval se mladší bratr juniorské šampionky WBC. Stejně expresní záležitost předvedl Josef Zahradník, který ukončil taktéž ve druhém kole Poláka Jaceka Wylezola, když mu krásným zásahem mezi ruce na levou stranu břicha nejspíše nalomil, či zlomil žebra.

„Škoda jen, že podobně nepraskala pod náporem fanoušků boxu ve švech také samotná hala. K dokonalosti by pak už asi nic nechybělo.“ Takto pořadatelé Galavečera shrnuli závěr show a dodali, že další zastávkou by mělo být nejspíše Brno, kde by měl projekt Box Live pokračovat.

Foto: © Miroslav Solař

ODKAZY:

BOX LIVE pozvánkaZDE

BOX LIVE foto promo Pivovarské slavnosti – ZDE

BOX LIVE fotky z tiskovky – ZDE

BOX LIVE foto trénink v OC Forum – ZDE

 

Máte zájem o zveřejnění dalších fotek z galavečera? Napište nám pod příspěvek! 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail