KoncertyKULTURA

Národním domem se rozeznělo blues. Člen síně slávy Chris Bergson Band v Ústí nad Labem, 20.6.2016

_DSC0364

Včera 20. června se ve večerních hodinách ústeckým Národním domem rozeznělo blues Chrise Bergsona a jeho bandu. Tento významný host přijel do Ústí nad Labem v rámci jeho turné po Evropě a nezapomněl v něm navštívit i naše město. My jsme u této události nechyběli a z koncertu vám přinášíme fotoreportáž.

O Chrisovi Bergsonovi

Chris Bergson byl v únoru 2015 uveden do newyorské bluesové síně slávy (New York Blues Hall of Fame) a to jako „Mistr Blues“. Mezi jeho další významná ocenění patří například: nejlepší bluesové album roku 2008 dle Mojo Magazine (Fall Changes), druhé nejlepší bluesové album roku 2011 (Imitate the Sun) a třetí nejlepší bluesové album roku 2014 (Live at Jazz Standard).

_DSC0525

Newyorský kytarista a zpěvák Chris Bergson se prezentoval na americké bluesové scéně jako „jeden z nejinvenčnějších skladatelů v historii moderního blues“ (citace z All Music Guide). Vytváří vlastní originální směs blues. Chris Bergson doprovázel nebo sdílel pódium s takovými velikány, jako jsou BB King, Norah Jones, John Hammond, Etta James, Bettye Lavette, Hubert Sumlin, Levon Helm a další.

Během večera vystoupil s Lukášem Kytnarem, který hrál na baskytaru a s Tomášem Hobzekem, jemuž patřily bicí.

Další informace o zpěvákovi naleznete zde:
www.chrisbergson.com
www.facebook.com/chrisbergsonband/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail