KoncertyKULTURA

Foto: Malý Hamburk v Městských sadech v Ústí nad Labem, 19.6.2016

_DSC0035

Malý Hamburk. Projekt, který se od 5. června koná každou neděli v mušli v Městských sadech v Ústí nad Labem je velmi odpočinkovou a příjemnou záležitostí. Jestli jste se tam ještě nebyli podívat, vřele doporučujeme a to i prostřednictvím fotek, které naleznete níže pod článkem. Fotky jsou z posledního Hamburku, jenž se konal v neděli 19. června od 14 hodin. Na co se diváci mohli těšit?

Jako první se na scéně představil Marek Dusil blend, což je čtveřice výborných hudebníků v čele s frontmanem kytaristou, zpěvákem a skladatelem Markem Dusilem (bratrem hvězdné Lenky Dusilové) a který hraje v klubech a na festivalech v celé ČR. Hudba, pokud bychom ji chtěli zaškatulkovat, ve stylu acoustic-indie, se opírá o příjemné kytarové melodie, podpořené foukací harmonikou a cajoonovou rytmikou. Většina českých textů se pohybuje na hranici reality a abstrakce, kdy získáte pocit, že kapelu „jointem“ neurazíte.

_DSC9942

V 15 hodin si mikrofon převzala Zuzka Dovalová a Waserband. Klíčovými osobami tohoto tělesa jsou zpěvačka, tanečnice a choreografka Zuzka Dovalová a klavíristka Pavla Vaserbauerová. Převážně jazzové melodie jsou zahrané s velkou bravurou a citlivostí, které zvýrazňuje ojedinělý chraplavý šanson hlas sexy zpěvačky. Deratizéři – druhý projekt frontmana Totálního nasazení – Sváti Švába má opět punkovou svižnost a skvělé texty vytváří písně, kde každá z nich žije svým vlastním příběhem o něčem či o někom. Jejich vystoupení začalo v 16 hodin.

_DSC9929

No a závěr Hamburku patřil smyčcovému kvartetu Gadrew way, které může hrát na ulici i ve Státní opeře. V každém případě se jedná o zcela ojedinělou produkci, s kterou jste se ještě nesetkali. Gabriela Vermelho i její spoluhráčky jsou velice pohodové dámy s neuvěřitelným profesionálním zaujetím, které se hodí jak na ulici, tak na předávání státních vyznamenání na Pražském hradě.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail