Dračí loděSPORT

Závodům dračích lodí ve Vaňově opět kralovali Cákalové, Veslaři překvapením roku!

13147368_1209490429062517_6115953193384983442_o

V sobotu 7. května 2016 se za velmi příznivého počasí ve Vaňově opět po roce konal kultovní závod amatérských posádek dračích lodí, jenž je součástí oslav Dne Labe. V pořadí již 8. ročník přilákal na startovní listinu krásných 36 posádek, které se v nemilosrdném postupovém klíči utkaly o post nejlepší dračí posádky široko daleko. Jen pro zajímavost, závod drží také jeden rychlostní rekord. Od spuštění registrací 1. února byla startovní listina během 42 minut beznadějně obsazena, což se zatím nepodařilo žádným jiným pořadatelům těchto stále oblíbenějších závodů! Dostat se tedy na startovní post je vlastně už taková malá výhra.

Rozplavby, vždy po 6 lodích, začaly kolem půl desáté a v každé jízdě byla nasazena posádka, která se loni umístila v první šestici. Na souboje nejlepších posádek si diváci museli počkat do 16. hodiny, kdy bylo odstartováno finále A, kam se letos probojovaly tyto týmy: Cákalové, Tomíni, Veslaři, Mědíci, Brutál Kruháč a Tahouni. Nikoho moc nepřekvapilo, že již po 5. zvedli nad hlavu vítězný pohár Cákalové, kteří nenechali nic náhodě a každou jízdu, včetně finálové, odjeli stylem start – cíl. K největšímu překvapení však došlo u posádky Veslařů, která si zaslouženě dojela pro senzační druhé místo, což po loňském 13. místě čekal málo kdo. S bronzovou pozicí se tak museli smířit Tomíni, kteří už ve Vaňově dvakrát vyhráli. Na čtvrtém místě se umístila posádka Brutál Kruháč, jako pátí dojeli Tahouni a šesté místo zbylo na Mědíky, kteří byli loni bronzoví.

K závodům už neodmyslitelně také patří soutěž o titul nejlepšího bubeníka, který letos opět získala posádka Tahounů a jejich Srdcová královna z filmu Alenka v říši divů. Všem posádkám gratulujeme a těšíme se na příští rok! Níže si můžete prohlédnout několik fotek z akce.

Cílová fotografie finále A

20

Výsledky finále A o 1. – 6. místo:

  1. Cákalové
  2. Veslaři
  3. Tomíni
  4. Brutál Kruháč
  5. Tahouni
  6. Mědíci

1

Obrázek 1 z 10

foto: J. Kratochvíl

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail