FotbalSPORT

FOTO: Arma slaví první jarní výhru! FK Ústí nad Labem – FK Slavoj Vyšehrad 4:1 / 22.4.2016

24

V rámci 24. kola Fotbalové národní ligy hostili fotbalisté Ústí nad Labem FK Slavoj Vyšehrad, 14. tým tabulky Fotbalové národní ligy.

Trenér Petr Němec udělal v sestavě několik změn. Poprvé v základní sestavě nastoupil Daniel Procházka. Hned v první minutě měli velkou šanci hosté z Vyšehradu. Strnad po zaváhání domácí obrany páli vedle. Ve 12. minutě rozdal Miskovič míč na stranu na aktivního Procházku, ten obešel protihráče a přízemní střelou protáhl Štěpanovského. Arma se snažila prolomit výsledkovou krizi a vstřelit první jarní domácí gól. Blízko byl Veverka, který po přihrávce Miskoviče pořádnou dělovkou protáhl brankáře Vyšehradu. První branka přišla ve 39. minutě a byla do sítě „Šemíků“. Smola sklepl pro Veverku, který ještě posunul na Miskoviče, který umístěnou střelou zpoza vápna otevřel skóre – 1:0. Arma chtěla ještě zvýšit svůj náskok. Na Veverkovu standardku jen těsně nedoskočil Vaněk. Zvýšení náskoku přeci jen přišlo. Po zaváhání hostující obrany přehodil brankáře Veverka a jeho dílo dokončil efektní rybičkou Daniel Procházka, který si za svůj aktivní výkon vysloužil první gól ve FNL v kariéře – 2:0.
Na začátku druhé půle zakročil dobře Zacharda proti Kučerovi, ale poté už byla nebezpečná opět Arma. V 60. minutě zvýšil Tomáš Smola po rohovém kopu – 3:0. Vyšehrad už v závěru působil odevzdaným dojmem a tak se mohla Arma ještě jednou prosadit. Miskovič vysunul do zakončení Zemana, který hrál v utkání na pozici pravého záložníka, a ten se nemýlil – 4:0. Hosté navíc dohrávali v deseti hráčích po vyloučení Soldáta. Přesto se dočkali symbolického snížení. Po ruce Vaňka se kopal přímý kop, který skvěle trefil Volešák – 4:1. I přesto si Arma připsala první jarní vítězství v poměru 4:1.
„Po zápase jsou mé pocity dobré, ale to nic nemění na tom, že náš začátek byl zase katastrofální. 35 minut jsme hráli hrozně. Pak to ale Miskovič trefil a to nás konečně trochu uklidnilo. Začali jsme hrát trochu ten fotbal, který jsme hrávali předtím,“ hodnotil utkání trenér Petr Němec. „Takové špatné série je potřeba zlomit a nám se to naštěstí podařilo. Doufám, že závěr soutěže bude v poklidu, že budeme hrát pohledný fotbal a že nasbíráme nějaké body.“

FK Ústí nad Labem – FK Slavoj Vyšehrad 4:1 (2:0)
Branky: 39. Miskovič, 45+1. Procházka, 60. Smola, 74. Zeman – 90+1. Volešák
Sestava Ústí: Zacharda – Křapka, Zukič, Vaněk, Leibl – Zeman (K), Miskovič, Peterka, Veverka (85. Eliáš), Procházka (62. Výborný) – Smola
Sestava Vyšehradu: Štěpanovský – Soldát, Kvída, Kučera, Prosek Egert, Volešák, Mareš (68. Polanský), Tusjak – Strnad (77. Madej), Vyhnal (77. Mysliveček)
ŽK: 59. Peterka, 66. Veverka – 41. Mareš, 63. Soldát, 88. Madej
ČK: 75. Soldát
Rozhodčí: Váňa – Kubr, Kotalík
Diváci: 657

Zdroj text: fkusti.cz

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail