BasketbalNezařazenéSPORT

Severočeské derby na palubovce Slunety 2.10.22

Severočeské derby přineslo body basketbalistům Děčína v narvané ústecké hale, která připravila týmům tu správnou atmosféru.

2.října 2022
Děčín zvítězil na hřišti Slunety Ústí nad Labem 73:64.

Tomáš Pomikálek nastřílel 16 bodů, Spencer Svejcar 22 bodů.

O zápase řekli:

Jan Šotnar -SLUNETA Ústí

Od nás velice hořký vstup do sezony. Důvod porážky je naše impotence v útoku, kdy se nám nedařilo proměňovat volné střely. Na trestných hodech jsme měli úspěšnost menší než 30 procent, což je málo i v žácích. Nepomohli jsme si ani trojkami, kterých jsme dali pouze šest. Na nás je 64 bodů málo, protože my budeme tým, který bude spíš útočně laděný, a pokud si dovolíme takovouto střeleckou impotenci, budeme mít problémy. Musíme se na utkání podívat a připravit se na další.

Tomáš Grepl ,ARMEX Děčín

„Na úvod jsme dostali toho pro nás nejtěžšího soupeře, navíc tady v Ústí, takže odvážet si z této horké palubovky vítězství je pro nás obrovský úspěch a jsme za to strašně rádi. Já bych chtěl vyzdvihnout celý tým, který předvedl obzvláště v obraně asi nejlepší výkon v součtu s celou přípravou, která se nám povedla někdy více, někdy méně. Tentokrát byl ale náš výkon v obraně dobrý, povedlo se nám zastavit kromě Svejcara, který ale ty body dá vždycky, perimetrové hráče Ústí, což byl obrovský krok k tomu, abychom tu vůbec mohli pomýšlet na úspěch.“


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail