KoncertyKULTURA

WATERMELON SLIM V ÚSTECKÉM ND 15.11.2019

Vlastním jménem William P. Homans III, rodák z Massachusetts hraje na slide kytaru, zpívá, občas k tomu přidá harmoniku.

Byl bojovníkem ve Vietnamu, pak bojovníkem proti válce, (všimli jste si určitě známce na košili/ řidičem kamionu, operátorem vysokozdvižného vozíku, pracoval na pile (kde ztratil část prstu), byl i prodejce palivového dříví, pohřební agent a občas i malý zločinec. Kvůli zmíněné kriminalitě byl Slim nucen uprchnout z Bostonu, kde hrál na mírovém shromáždění.

Z Bostonu Slim skončil ve svém současném domovském státě Oklahomě, kde pěstoval vodní melouny – odtud jeho umělecké jméno. Získal magisterský titul, založil rodinu, maloval, a připojil se k Mense, skupině vyhrazené pro členy s certifikovanými geniálními IQ. Když není na turné, Slim miluje rybaření a zahradu.

CO DODAT? Kdo přišel, nenechal ji ujít nevšední zážitek s muzikantem, který je opravdovský, živočišný, na nic si nehraje, snad jen na slide kytaru, s kterou si začal ve Vietnamu na nemocničním lůžku s trsátkem vyřízlým z konzervy, :-). Jeho hudba čerpá z blues, nebo možná i samotné blues představuje, tak je skutečná.

Děkujeme. MS

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail