Ostatní sportySPORT

BOX LIVE ÚSTÍ – Nová soupeřka pro Fabianu Bytyqi, Vunjabeiová nestihla vyřídit víza

_DSC0595

Sobotní Galavečer profesionálního boxu má za sebou oficiální tiskovou konferenci (fotografie zde), kde byl zveřejněn rozpis zápasů a také jedna nepříjemná záležitost. Původní soupeřka Fabiany Bytyqi, Halima Vunjabeiová bohužel nestihla, resp. její zástupci, včas vyřídit víza z Tanzánie a do titulového zápasu tedy nenastoupí. Narychlo se tedy musela hledat nová soupeřka, kterou se nakonec stala Bulharka Teodora Bačevová.

S tou se mezi provazy moc dobře zná, protože spolu děvčata boxovala už dvakrát. S tímto řešením přišla sama Fabiana se slovy: „Dejte mi klidně potřetí Teodoru, někteří lidé si myslí, že jsem ji neporazila, tak ať to nyní všem dokážu.“

O hlavu menší Bulharku Bačevovou totiž sice dvakrát porazila, naposledy při titulovém souboji pás juniorské šampionky WBC v mini-muší váze v březnu v Plzni, ovšem pokaždé velmi těsně a po urputném boji. Dohromady už spolu obě dívky strávily v ringu 16 kol. Další deset, alespoň vypsaných, pak mají před sebou v sobotu večer od 22:25.

„Mrzí mě, že nepoměřím síly s exotickou Vunjabeiovou, protože jsme na ni fakt těšila. Snad příště. Ale jak říkal Lukáš (trenér), když nemohla ona, chtěla jsem tuhle odvetu. Vím, co od ní mohou čekat, vylepšili jsme na ni taktiku. Po fyzické i psychické stránce jsem připravená,“ dodala Bytyqi.

Další dva titulové zápasy Lucie Sedláčkové a Štěpána Horvátha zůstávají beze změn. Fanoušci se tak mají nač těšit, lístky rychle mizí, takže není prostor na váhání s tím, jak si naplánovat sobotní večer. „Všechno jde tak, jak jsme si připravili a nastavili,“ dodal na závěr spokojený Konečný, který věří, že mu úsměv na tváři vydrží i po galavečeru.

ČASOVÝ ROZPIS ZÁPASŮ

19:05 / Matúš Babiak (Slovakia – Nitra) – Josef Obešlo (Czech Republic – Hradec Kralove) / 6 kol

19:35 / Sebastian Bytyqi (Czech Republic – Usti nad Labem) – Norbert Glück (Hungary- Pilisszentkereszt) / 6 kol

20:05 / Jakub Horváth (Czech Republic- Karez) – Jan Korec (Czech Republic – Kladno) / 4 kola

20:25 / Josef Zahradník (Czech Republic – Plzen) – Daniel Bažo (Czech Republic – Louny) / 6 kol

WBO European Championship Featherweight

20:55 / Lucie Sedláčková (Czech Republic – Usti nad Labem)  – Sopio Putkaradze (Georgia – Tbilisi) / 10 kol

WBO European Championship Light Middleweight

21:35 / Štěpán Horváth (Czech Republic – Karez) – Ferenc Hafner (Hungary – Hajdúhadháza) / 10 kol

WBC Youth Championship Minimumweight

22:25 / Fabiana Bytyqi (Czech Republic – Usti Nad Labem) – Teodora Bacheva  (Bulgaria – Sofia) / 10 kol

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail